Ønsker du at tage et kviklån?

Vi kan her hos lån.dk være dig behjælpelig med at finde det bedste og billigste kviklån, da markedet for dette kan være meget bredt, og det kan derfor være svært at finde hoved og hale i det hele. Låneselskaberne tilbyder forskellige tilbud på kviklån, og du kan derfor anvende vores sammenligningstjeneste til at finde lige netop det kviklån, som matcher dine specifikke ønsker og krav. Vi har samlet forskellige udbydere og yderligere givet en faglig vurdering af, hvilke styrker de forskellige låneudbydere har – dette skulle tilsammen gerne give det bedste grundlag for dig, så du kan komme tættere på at træffe den helt rette beslutning.

Der er mange fordele at drage ved kviklån – bl.a. hurtig udbetaling

Én af de største fordele ved at tage et kviklån er, at det er en rigtig hurtig og nem måde at låne penge på, og det kan endda være muligt ved nogle få låneselskaber at få svar med det samme, når du sender en ansøgning afsted – og ellers vil det højst tage op til en time, og denne bruger udbyderen på at foretage en kreditvurdering af dig som låner. Efter at du har sendt en ansøgning afsted, udformer låneudbyderen et skræddersyet tilbud til dig, og her er det ganske essentielt, at du sørger for at nærlæse den, før du underskriver og godkender noget som helst. Men såfremt du vurderer dig frem til, at vilkårene ser rimelige ud, og at alt er som det skal være, kan du blot underskrive elektronisk med NemID. Herefter skal du blot vente på at udbyderen godkender det – og efter det kan du forvente at have pengene på din konto inden for blot et par enkelte dage. Et online kviklån er altså den ideelle løsning for dig, der ønsker at låne penge på en nem måde her og nu uden sikkerhed.

Du kan frit vælge at benytte dig af vores oversigt over samtlige låneudbydere i landet, så du kan se, hvilken udbyder der bedst matcher dine krav og herefter tage direkte kontakt til vedkommende – og med blot få klik kan du blive stillet om til den låneudbyder, der tilbyder det specifikke lån, du ønsker at vide mere om. Vi sætter altså de bedste rammer til din ansøgning om kviklån, og du vil altid kunne benytte dig af vores service, hvad end du sidder med din tablet, computer eller smartphone. Det kræver altså blot internetadgang, og så vil du have fri adgang til dine muligheder for kviklån. Det er desuden i løbet af de seneste par år blevet mere populært at sende sin ansøgning afsted via sin mobiltelefon, hvilket gør det utroligt nemt og hurtigt at optage et kviklån online.

Dette skal du være opmærksom på, når du ønsker at tage et online kviklån

Når man er interesseret i at optage et kviklån, er der nogle ting, man skal være opmærksom på. Det vil desuden være lettere for dig at finde et billigt kviklån, når du først er klar over disse ting. Først og fremmest skal du særligt være opmærksom på løbetiden. Løbetiden bestemmer, hvor lang en periode du ønsker at betale dit lån tilbage på, og dette kan du selv være med til at angive. Det er meget individuelt, om man ønsker en kort løbetid, så man kan få afviklet lånet hurtigst muligt, eller om man ønsker en længere løbetid, da dette kan resultere i et større økonomisk overblik. Når det gælder løbetiden, er det yderligere godt at være opmærksom på, at udbyderne har hver deres egne regler, og det er derfor vigtigt, at du finder lige netop det selskab, som passer bedst til det lån, du ønsker at optage.

Hvis du vælger en kort løbetid, betyder det oftest, at du vil have lavere omkostninger i forbindelse med selve optagelsen af lånet, mens en lidt længere løbetid betyder større omkostninger på lånet. Det er derfor en rigtig god idé, at du sørger for at få et godt overblik over, hvordan din privatøkonomi ser ud, inden du vælger løbetiden på dit kviklån – for hvis du ikke har det nødvendige økonomiske råderum til at kunne have en kort løbetid på lånet, kan det i sidste ende ende ud med at blive langt dyrere, end hvad du egentlig havde beregnet fra start grundet rykkere og diverse afgifter. Det kan stille dig i en utrolig svær situation, som kan være vanskelig at komme ud af igen, og man bør derfor overveje, om man vil være bedre stillet med en længere løbetid. Ganske rigtigt gør det naturligvis dit kviklån en smule dyrere, men du ender trods alt med at stå bedre rent økonomisk.

Foruden løbetiden er det også en god idé at lægge mærke til ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent, og det dækker over de samlede udgifter, du har ift. optagelse af lånet – og det er derfor med til at bestemme, hvor mange penge kviklånet samlet set kommer til at koste dig.

Har du helt styr på din økonomi?

Hvis man søger om et kviklån, skal man desuden være klar over, at udbyderen af lånet laver en samlet kreditvurdering af dig, og det betyder, at udbyderen vurderer, hvor store chancerne er for, at man reelt set vil kunne tilbagebetale lånet til den aftalte tidsfrist. Denne vurdering er baseret ud fra din privatøkonomi, og nogle gange kræver udbyderen, at du yderligere fremsender årsopgørelser, lønsedler og lignende, som alt sammen kan give et nuanceret og bedre billede af dig som låner. Låneudbyderen kan derved vurdere risiciene ved at låne dig penge, og såfremt han eller hun vurderer, at der er en alt for høj risiko ift., at lånet vil kunne blive tilbagebetalt i henhold til reglerne, vil det ændre dine vilkår for lånet markant.

Det er naturligvis muligt at låne penge på andre måder end ved at tage et online kviklån uden sikkerhed – man kan eksempelvis vælge at oprette en kassekredit. Såfremt du vælger kassekredit, betaler du udelukkende renter af de penge, som du vælger at trække over, og hvis du ikke trækker over, betaler du heller ikke en rente på kassekreditten. En ulempe ved kassekredit er dog, at det kan være ganske svært at bevare overblikket over den i dagligdagen. Det er derfor svært at gennemskue, om man pludselig har brugt for meget, da det er muligt at bruge flere penge end det, der normalt står til rådighed på éns konto. Det er derfor essentielt, at du gør op med dig selv forinden, hvad du helt præcis vil bruge dine penge på. Samtidig skal du overveje, om du har det nødvendige økonomiske råderum til at betale tilbage på kassekreditten den kommende måned. Hvor meget du vil skulle betale i renter afhænger desuden af, hvilken konkret aftale du indgår med banken – og her er det utroligt vigtigt, at man er særligt opmærksom på, at udgifterne og renten vil stige i takt med, at du bruger af kreditten.

Du har med et kviklån til gengæld en bedre kontrol med dine omkostninger på lånet ift. kassekreditten, i og med at du fra starten ved, hvor mange penge lånet kommer til at koste dig i alt, og herudover ved du jo også på forhånd, hvor lang tid der må gå, før du skal betale tilbage på lånet. Alt dette er med til at gøre hele låneprocessen langt mere overskuelig for dig som låner, hvilket giver en vis tryghed for mange.

Overvejer du til gengæld at låne et større beløb, kan det være en fordel med et forbrugslån, da udbyderen her ikke spørger efter, hvad pengene skal bruges på, og det kan du derfor frit vælge. Der er dog utrolig mange ligheder mellem et forbrugslån og et kviklån, da man også her kender til renter og udgifter, lige så snart man optager lånet, og der er derfor mere gennemsigtighed. Mange vælger dog oftest forbrugslån i tilfælde af, at man vil skulle få brug for at låne et større beløb end det, kviklånet typisk dækker.

Hvem må tage et kviklån?

Der er forskellige betingelser for, at du må tage et kviklån, og alderen er én af dem. Du skal nemlig være fyldt 18 år, da man i denne alder er myndig, så du selv kan tage ansvaret samt træffe dine egne beslutninger. Herudover skal du benytte dig af dit NemID, når du optager et kviklån, da dette er med til at bekræfte din identitet. En tredje betingelse er, at du ikke er registreret i RKI, også kaldet Debitor Registreret, da dette er et register over dårlige betalere. Dette er stedet, låneselskaberne kan benytte sig af for at indhente relevant information om potentielle kunder. Man risikerer at blive registeret hos RKI, såfremt man tidligere ikke har vedligeholdt sine låneaftaler, og det er derfor tvivlsomt, at man kan optage et lån, hvis man først er registreret her. Du er generelt bedre stillet ift. at kunne optage et kviklån, hvis du har fast indkomst og fast arbejde, da dette som regel er ensbetydende med en stabil økonomi, så du vil kunne være i stand til at tilbagebetale lånet den kommende måned uden problemer. Det er desuden også en fordel, hvis du er gift, da en fællesøkonomi oftest står stærkere.

Sådan sikrer du det bedste kviklån

For at du kan få det allerbedste kviklån, som matcher dine specifikke ønsker og behov, er der forskellige ting, du bliver nødt til at gøre. Først og fremmest skal du angive lånesummen på dit lån, din alder, og endelig hvor lang tid du ønsker løbetiden skal vare. Herefter vil de forskellige låneudbydere finde frem til et tilbud, som stemmer overens med dette, så du har større mulighed for at finde frem til det bedste kviklån for dig.

Det kan desuden anbefales, at man sender sin ansøgning til minimum tre udbydere, da du dermed sikrer dig, at du vil få de bedste omstændigheder for dit lån. Det er muligt at ansøge flere steder, eftersom renten du får oplyst hos dem, alle er standardrenter. Du får først den endelige rente at vide, når udbyderen tilpasser renten på lånet efter dit lånebeløb, din ønskede løbetid samt din alder. Det er desuden vigtigt, at du husker på, at du under ingen omstændighed vil være forpligtet til at skrive under på en aftale, som du ikke er tilfreds med, da det er uforpligtende at ansøge om kviklån. Det er først, når du har valgt at underskrive aftalen og sendt den retur til udbyderen, at aftalen er bindende.

Få hurtige penge på en nem og gennemskuelig måde med et kviklån

Står du i en situation, hvor du har brug for en hurtig måde at få penge på, er et online kviklån den ideelle løsning. Med et kviklår får du pengene allerede få dage efter, du har skrevet under på låneaftalen, og herudover vil udbyderen ikke stille nogle dybdegående spørgsmål om, hvad du har tænkt dig at bruge pengene på. Det er desuden heller ikke nødvendigt at stille nogen garanti eller sikkerhed, så du kan bruge dine penge på lige akkurat det, du allermest har lyst til.

Vi mener, at det er vigtigt, at man som forbruger har mulighed for at få et samlet og godt overblik over de konkrete muligheder, man har for optagelse af kviklån. Vores sammenligningstjeneste er indrettet efter, at du let kan se detaljerne om de forskellige typer af kviklån, så du kan få den største gennemskuelighed omkring hvilke låneudbydere, der bedst passer til dine ønsker om et kviklån. Det er dog vigtigt at sige, at man ikke bør blive skræmt væk, hvis en udbyder har fået dårlige anmeldelser, da disse kan variere meget. Såfremt du er interesseret i et kvalificeret indtryk, bør du benytte dig af vores tjeneste, og du kan herefter vælge at tage kontakt til netop den udbyder, som du synes lyder mest interessant. Du finder desuden på vores tjeneste ’de mest populære låneudbydere’ øverst på listen, og du kan derfor hurtigt se, hvilke lån andre forbrugere vælger at benytte sig af. Du kan bruge dette som en indikator for, hvad andre vælger at vægte højest, når de skal vælge et kviklån og lade dig inspirere af det.

Se alle artikler om lån →